25 april 2008

Onsdagar 21:00: Krystdags i två kanaler


Onsdagar är härliga tider för oss förlossningsbesatta. Tv4 Fakta och Sveriges Television kör sina respektive barnbördsdokumentärer SAMTIDIGT. För att få ut mesta möjliga av det bör man börja med Tv4 Faktas amerikanska riskförlossningar. Typiskt case: Slöögd diabetessvullen 19-årig trebarnsmorsa sitter upprätt i en säng och säger släpigt men, märk väl, fortfarande i helt normal samtalston: "It hurts so bad, I can't take it anymore, I've decided to go for a caesarian", och sen draaaaar läkarna ut en lika slöögd diabetessvullen jättebebis på minst 5 kg ur magen på mamman som ofelbart döper barnet till LaKeysha Mae medan den fjuniga pappan står bredvid och ler imbecillt i bakåtvänd keps.
Vid det laget i onsdags var jag i upplösningstillstånd över att det inte skriks nånting och att man uppenbarligen inte kan sticka in näsan på en amerikansk förlossningsavdelning utan att bli epiduralbedövad från topp till tå. Jag satt och studsade i soffan och sa: "Är det bara jag som avgrundssvrålar och bits när jag föder barn? Gör inte andra det?".
Håkan slogs lugnt över till SVT:s barnmorskorna och vi hamnade rätt i svenska rejäla och högljudda krystvärkar och blivande mammor som tacklar smärtan med en aning lustgas och resten urkraft. Ordningen återställd.

1 kommentar:

  1. burr...blotta tanken på att min mage sett ut sådär får mej att småkräkas lite...
    å jo, jag har både bitits och skrikit när jag fött barn, även fast det blev kejsarsnitt till slut.
    Snacka om bästa föda-barn-på-teve-aspiranten!

    SvaraRadera