30 april 2008

Restaurangtips

April har varit en kanonmånad, med skidsemester, Frankrikeresa, toppenfint väder och gott om tid att njuta. Här är två restaurangtips, och med tanke på hur sällan jag äter ute numera så var det här verkligen två fullträffar:
Lammet & Grisen i Sälen: Ett helt makalöst koncept med filébuffé (AYCE) i ett fult tegelhus strax bakom en snövall. Man äter i tre omgångar - först lamm, sedan fläsk, sist ox, och till varje filé finns ett specialdesignat buffébord med helt makalösa tillbehör. Barnen har utöver det ett eget buffébord med kids-höjdare som kycklingspett och majs, plus ett välinrett lekrum så att mammorna och papporna (i det här fallet Håkan, jag, Jens och Christina) kan äta i fred. Jag älskar när nån har TÄNKT! Ytterligare plus för fantastisk vinlista och en sån där gripklo-nallespelmaskin med vinst varje gång. Enda nackdelen är att "Lammet" bara finns i Sälen och på Öland, och där är man ju inte varje dag.


Liv och Andrea har gripkloat till sig några lamm och några grisar.


Auberge St Donat på Rivieran: Det här lunchhaket kallas allmänt för Buskrogen av svensk-kolonin, och så mycket finess är det inte med utanpåverket. Ingen meny, halvsjavig uteservering, smålortiga gäster och bestick och tallrikar som mest verkar ha hamnat på bordet mer än dukats fram. Men vilken mat! Det enda man väljer är om man vill ha rött eller rosé att dricka, sen är det bara att äta det som serveras. När vi var där bestod menyn bland annat av lamm och sniglar. Notan för fyrarätters med vin var €14, vilket är galet billigt.


Mamma försöker att inte vara med på bild på Buskrogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar