26 september 2008

2-1 till mig

Det pågår ett krig hemma hos oss. På ena sidan Harry, som ända sedan vi kom hem från landet i somras har tillbringat hela dagarna med att försöka ta sig upp för trappan. På andra sidan jag, helt inställd på att stoppa honom.
Det är dock inte helt lätt att sätta grind för en rundad trappa som mäter nästan 2,5 meter runt om. Men till slut kom jag på den briljanta lösningen att sy ihop två trädgårdsstolsdynor och fästa i krokar i väggen (de var dessutom på rea på ICA Maxi, så i stället för att betala över 1000 spänn för en måttbeställd madrass, betalade jag bara 79 kr).
Det tog ganska exakt två månader av hård träning och tillväxt för Harry att nå andra trappsteget och dra sig upp längs med dynan för att sen spurta vidare uppåt (för naturligtvis har han under den här tiden lärt sig att klättra i trappor, fråga mig inte hur).
Min moteld i dag blev att såga till en masonitskiva och sätta den innanför dynorna. Och eftersom jag är en djävulsk morsa gjorde jag det när Harry sov. Så när han glatt kröp fram för att klättra lite, var det tvärstopp. Dynan går inte att böja längre. Så nu står han och vrålar av ilska nedanför trappen. Jag undrar vad hans nästa drag blir.

3 kommentarer:

 1. Hahahaha, du är så smart och sluuug. Men eftersom Harry är i direkt nedstående led så är han naturligtvis också det. Ja, det kommer att bli intressant att se nästa drag.
  (Fantastiskt att du hittade dynor i perfekt turkos också!)

  SvaraRadera
 2. Jaaaa, naturligtvis! Jag paraderar förbi dem med min prickig-katt-sjal emellanåt:)

  SvaraRadera
 3. Såååpass, glad att jag kan stå till tjänst med diverse matchning här och var. Sen är ju inte jääääättesvårt att välja fungerande Sofia-färger... :D

  SvaraRadera