17 december 2008

Bad Santa

I går skrev barnen önskelistor till tomten och jag hittade inga frimärken. Men en snabb googling på tomten +mailadress löste det: på www.mailatomten.se kan barnen fylla i ett litet formulär och klicka iväg. Och i morses hade de fått varsitt svar från www-tomten. Som visar sig vara en hejare på att personalisera meddelanden utifrån formulärsvar:

"Men oj, har du blivit 10 år gammal! Tänk vad tiden går fort ändå!", skriver tomten till Ella i röda bokstäver, comic sans. "jag kommer ihåg när du var liten, liten flicka och det är så roligt att komma hem till dig varje år och se hur du har växt! Få se vad du har önskat dig i år då. Du önskar dig helst en nintendo DS, en abba singstar och en kina-chak ser jag".

Till Liv skriver han att han inte gillar att hennes kompisar säger att tomten inte finns, att han ska komma förbi hemma hos oss i Göteborg och att han gärna vill ha ett fat gröt utställt. Jag tycker det låter lite hotfullt.

Men det allra obehagligaste med www-tomten är att han råkar ha en webshop med olika julkit till salu och där man kan beställa handskrivna brev för ett litet tillägg på 89 kronor. Och längst ned på sidan skriver tomten, med stora bokstäver: KOM IHÅG ATT TOMTEN SER VAD DU GÖR, OCH ATT HAN BLIR VÄLDIGT LEDSEN OM DU FÖRSÖKER BESTÄLLA ÄNDÅ TROTS ATT DU ÄR UNDER 18 ÅR.

Jaha ja. Så barnen måste vara snälla, men tomten, han kan bete sig som ett arsle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar