10 december 2008

Enligt Viktväktarnas pointsguide får jag inte äta igen förrän nästa torsdag

Å himmel. Vilken matbaksmälla jag har i dag. Håkan och jag var på julbord i går, bara vi och Råda Säteris överdådiga jättebord. Jag hade till och med byxor med resår i midjan på mig, så jag var väl förberedd.
Jag var visserligen på julbord med jobbet i fredags, på Västra Piren/River Café, men julbord med jobbet har aldrig lika stort fokus på mat. Det är så mycket annat som spelar in. Lite för tajta brallor, toksnapsande, skvaller, pladder och diskussioner och, som i fredags, en fascinerande middagsunderhållning i form av mannen Felix, en synth och en introtävling som jag var tvungen att koncentrera mig på stenhårt både före och under maten.
Men i går kväll handlade det enbart om mat. Vi snapsade inte ens. Sill&fisk-delen var fantastisk, det kallskurna spännande (älgsalami t ex) och det varma helt ok. Dessertbordet var det som slutligen fällde mig. Vad annat kan man vänta sig när det tronar en hel budapestrulle i mitten, bredvid hemlagad ostkaka och ris à la maltan. Sedan var det dessutom ett godisbord som det var svårt att låta bli.
När vi skulle gå snicksnackade vi lite med hovmästaren och han informerade mig om att det var helt ok att hälla ned lite godis från godisbordet i handväskan. 
Men vem trodde han att han talade med, en julbordsamatör?
"Det har jag redan gjort", svarade jag nöjt.
Raap. 

3 kommentarer:

 1. Mmm, vad gott det låter. låter som ett bra sätt att samla många points!
  själv har jag just tryckt i mig smällt i trehundra gram pepparkaksdeg, inte lika glamoröst... Räddningen till nästa torsdag: nollpointssoppa!

  SvaraRadera
 2. Det låter helt underbart! Det är väl värt att leva på luft och torrt knäckebröd för. Och Harrys leftovers räknas ju inte.

  Råda säteri... Jag får allt lite Götetabstinens när jag tänker på det. I februari får väl jag och baby C dra söderut.

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack för hjälpen i låttävlingen. Synthspelaren såg ju helt debil ut. Mohlin är fortfarande sur!

  SvaraRadera