8 december 2008

Sockdilemmat kvarstår

Min kompis Camilla messar mig på Facebook angående det faktum att jag har 94 udda strumpor i en låda i tvättstugan (uppdatering söndag kväll: 97), med argumentet att makarna kanske dyker upp nån gång i framtiden. Så här skriver hon:

"Ursäkta, men jag kan inte släppa detta ... vilken otrolig optimism. Jag slänger udda strumpor efter cirka en vecka. Väldigt sällan dyker maken, som udda strumpa då (!), senare upp. Om ja, bevaras även denna en vecka innan den slängs ... Resultat: Inga udda strumpor i  min tvättstuga. Förmodligen dagens bästa husmorstips. Det bästa vore att använda de udda strumporna som dammtrasor. Det ska vara bra har jag läst någonstans. Damma, damma ..."

Fast det skulle gräma mig jättemycket, om jag just hade slängt en strumpa och så dök den andra upp. Plus ekonomi- och miljöaspekten (kan man ju alltid skylla på om man har lite anala tvångsmässiga spara-på-saker-beteenden). 
Jag får försöka hitta en optimal förvaringstid, nånstans mellan en vecka och 5,5 år (som i mitt fall). Eller börja damma väldigt mycket. Eller göra strumpdockor kanske?

I dag ska jag faktiskt rota igenom kvarglömtlådan på Livs tennisklubb. Där har jag fyndat saker förr, det är ju som ni kanske listat ut hon som ansvarar för åtminstone 75 procent att borttappade strumpor, vantar och tjocktröjor i den här familjen. 

2 kommentarer:

  1. Som av en händelse ramlade jag just över detta! Är julen räddad...elller???
    http://scrolla.blogg.se/2007/february/-strumphundar.html

    SvaraRadera
  2. Men du tror väl inte pa fullt allvar att makan till strumpa 1, 18 eller ens 67 dyker upp???? Varifran da?? Om de sista 10 finns möjligen hopp om de förökar sig med en sadan hastighet, men de andra?! De pasar ju inte ens längre om de dyker upp efter 5 ar -om det inte är Hakans eller dina saklart. Harry lär inte vilja ha Livs 5 ar gamla rosa (?) strumpor i alla fall. Nä Fia, släng! Det är befriande. Udda strumpor i en lada gör ont och paminner om förlusten. / Camilla

    SvaraRadera