7 januari 2009

Dagens boktips (eller gårdagens kanske)

Jag kanske får äta upp det här, men eftersom Blondinbella och hennes kralliga sidekick Hajpojken alldeles nyligen upptäckte och rekommenderade "Den vidunderliga kärlekens historia" så ska väl jag också riskera att tipsa om en bok som inte är helt ny och som kanske hela världen har läst utan att jag märkt det.

Men den knockade mig.

Norske Per Petterssons "Ut och stjäla hästar". Vilken liten bok. Meningarna bara ramlar på och man gungar med och det är så himla vackert och sorgligt och enkelt och svårt. I kväll ska jag börja läsa om den. Alla bör läsa den, allra helst dom som har pappor, är pappor eller har missat att vara det.

Enligt Lotta ska man tydligen lyssna på Johan Norberg och Johan Knutsson till också, så blir det överjordiskt.

(Å nästa vecka tipsar Hajpojken om Da Vinci-koden. Steget före igen.)

2 kommentarer:

 1. Åh. Åh åh åh!
  Jag är fullkomligt såld på den boken. Hörde den som radioföljetång på P1 förra sommarn, läst av Rolf Lassgård. Satt klistrad vid radion varenda avsnitt och bara älskade. Sen läste jag den. Sparade på sidorna för att jag inte ville att den skulle ta slut.
  Måste nog läsa om den nu.
  Så länge det är världsbästa böcker man tipsar om så gör det inget om det är gårdagens tips. Alla borde läsa den. Så det var bra att du tipsade.
  Emma

  SvaraRadera
 2. Shit! det är ju helt perfekt! Jag måste få tag på den inspelningen!

  SvaraRadera