18 augusti 2010

Skolstart, allt som vanligt.

Så här är vår skolsituation:
Två av våra barn går på mellanstadiet. Jag tror att det heter så nu igen, efter att ha inte-hetat det ett tag. Möjligen. I alla fall går ena i fyran och andra i sexan.
De går också på samma skola. Eller ja, befinner sig i samma huskropp.
Dock tillhör de två olika rektorsområden. Det tackar vi Örgrytes sugiga ekonomi och taskiga planeringsförmåga för.
Det här innebär inte så mycket trodde jag, mer än att ena ungen har vissa ämnen på en skola och vissa på en annan, och att den ena rektorn är tjock och liten och den andra lång och smal.
Men tydligen innebär det också att de har olika påsklovsveckor. Det märkte jag när jag tog mig igenom alla hemburna papper som Skoldag 1 innebär (stenciler, minns ni? Underbart ord).

Min första tanke när jag såg det var inte "fy fan va bökigt, hur ska vi då kunna koordinera skidåkningen?"
utan "aaaaah vad roligt det här ska bli när alla engagerade Örgryteprojektledarföräldrar kollektivt blir upprörda över detta."

För är det nåt vi älskar här förutom att jämföra timkostnaden för vår svarta städhjälp och att hylla ICA Maxi, är att klanka ned på den kommunala skolan.
Konstaterat 1: lite färre papper än förra året.
Konstaterat 2: Comic Sans är fortfarande favvotypsnitt i skolans värld.

2 kommentarer:

  1. Varför sätter du inte ungarna på Samskolan istället, så är du av med det problemet? det gör ju alla andra Örgryte-föräldrar (och Askims- och Hovås- och Kullaviks- och Lerums-) som tröttnat på bökiga, kommunala skolor?

    SvaraRadera
  2. Nix, jag vill att mina barn ska gå i skola där de bor så att de har en liten begriplig värld att känna sig trygga i och många föräldrar som vakar över dem. Jag och barnen är dessutom på det stora hela nöjda och jag är inte helt säker på att de privata alternativen är bättre. Skulle antagligen oja och skoja om Samskolan också om kidsen gick där. Plus att jag har grava och säkert helt felaktiga fördomar om Samskolan.

    SvaraRadera