18 oktober 2010

Filmtips

Gör ni inget annat kl 22.30, se The Big Chill. På nån av SVT-kanalerna. En av de bästa, nej, sammantaget den bästa filmupplevelse jag haft. Musiken! Skådespelarna! Kevin Kline och Tom Berenger för 27 år sedan, bara en sån sak. Och igenkännandet. För sen kom Peter's Friends, Thirty Something, den-där-engelska-serien-som-var-likadan-som-Thirty-Something-fast-bättre och alla de andra filmer och tv-serier om vuxna människor med vuxna problem och barnsliga reaktioner. Men The Big Chill är bäst.

Roligast är att Kevin Costner var med som killen som tog livet av sig, men klipptes bort i samtliga scener. Kunde gjorts i andra filmer med den killen, kan man tycka så här i efterhand.

Men som sagt: 22.30 i kväll. Drick lite rödvin till. Och adda alla gamla universitetspolare på fejjan sen och dra igång nån slags återträff. Och se om ni kan få tag på soundtracket till återträffen också, det finns inte på Spotify men borde finnas i varje hem.(Nu drabbas jag lite lite av ångest – tänk om filmen och jag har vuxit ifrån varandra sen jag såg den senast? Tänk om den har blivit dålig? Som ET typ, som är helt outhärdlig att se på i dag men var fantastisk då. Jaja, vi får se.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar