27 januari 2011

Om Sveriges Mästerkock

Biggest Loser var ju en beige historia som jag tappade intresset för nästan med en gång, mycket på grund av att det var en riktigt ful och urvattnad produktion. Lite för mycket diskbänksrealism i färg och foto helt enkelt, och även om jag fattar att bantning och hårdträning inte är så glamoröst, så går det att göra snyggt i tv. Se bara på Biggest Loser USA.

Eller på Sveriges Mästerkock. Jag satt klistrad i går (nej jag har fortfarande ingen tv men kopplade datorn till tv:n och kollade på TV4 Play). Kanske för att jag känner folk som känner två av deltagarna (Jennie och Catrin som båda är hemskt intressanta, möjligen av helt olika anledningar), men också för att produktionen är snygg. Vilka schyssta settings (vad är det för hus Tove, du som bott i Gävle, det var där de var va?). Och  .... fan, jag kan för lite om tv för att komma på vad de är de har gjort som inte Biggest Loser gjort, men det är nåt med färgerna, filtret, ljuset. Alla ser bra och intressanta ut. Kameran har fångat mikoransiktsuttryck som säger allt och det är puls i programmet. Lökskärartävlingen! Va?! En sån nagelbitare!

PS. Och Jennies kommentar när mini-Marcus-kocken försöker sig på sexysexykommentaren "Är du lika het som din rätt?" och hon inte faller i fällan och blir tjejfånig tillbaka utan coolt konstaterar att "Det speglar nog mitt temperament i köket". You go Jennie!!! Tina, var stolt!

2 kommentarer:

  1. Oh ja, jag är apmallig och supersuperstolt! Tänk att det är min lilla unge som står där i TV! (och hon hälsar att hon KAN hacka lök och filéa fisk!)
    Kram!(PS, tror att det är gasklockan i Gävle..?)

    SvaraRadera
  2. Jag har inte kollat, men det måste jag ju nu. Gasklockan låter som en trevlig gissning.

    SvaraRadera