7 mars 2011

Älska älska älska Göteborg

I lördags var vi på tv-inspelning. Älskar tv-inspelning. Så sent som i fredags satt jag och gnällde framför tv:n över varför jag aldrig kommer på att man kan boka biljetter till t ex På Spåret. Så att man kan få se Luuks dåliga sminkning live och få reda på hur mycket de måste filma om och klippa bort.

Å så ringde AnnaSara nästa dag och hade biljetter till "Är du smartare än en femteklassare?". Med Lasse Kronér! Hur GBG-gemytligt kan det bli en solig lördag i mars, va?


Kolla. Största behållningen var inte tävlandet, som var ganska segt, eller tävlingen, som var ganska krystad, utan Lasse Kronérs tjabbande med publiken och studiomannen Janne. Bara i Göteborg, mina vänner! Och ni vet väl att gamla tv-huset hette "Synvillan" och att det nya som ligger nere vid vattnet heter "Kanalhuset"? Bara så att ni inser vidden av hur goa vi är här.
Studion. Notera att skärmarna i skolbänkarna är Ipads. Något för vanliga skolan kanske?

... och barnen som man skulle kunna anta att de tävlande skulle tävla EMOT. Men nä, i stället var det något slags komplicerat hjälpsystem som rådde. Man fick be femteklassarna om hjälp på olika sätt. Fuska eller kopiera, kallades det. Det framgick med all önskvärd tydlighet att femteklassarna var de smartaste så varför inte bara låta dem spöa skiten ur civilingenjörer och lärare? Dessutom: helt obegripligt att de som tävlade vann massor av pengar trots att de nästan inte kunde någonting. Vid flera tillfällen var det BARNENS förtjänst att de tävlande gick hem med närmare 100 000 kronor. Skandal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar