21 april 2011

Ibland får andra en oväntad inblick i ens privatliv och det blir pinigt. Jag tänker på när man måste ta av sig skorna i bagagescanningen på flygplatsen och så har man hål på tån, lämnar svettiga fotavtryck på golvet eller så har man för dagen rotat i barnens strumplådor och kombinerat Blixten McQueen-sockar med businesskostymen. Och så blir man hemskt medveten om att folk drar slutsatser om vem man är och hur man är och så känns det inte bra.

Eller det där som man alltid ska tänka på, att ha prydliga underkläder om man råkar ut för en bilolycka. Så att man inte behöver ligga där på röntgen och skämmas för söndertvättade Sloggis från mitten av åttiotalet. Har inte hänt mig, visserligen. När jag kraschade knät hade jag ett ganska noppigt underställ på mig men det var jag enbart glad för eftersom de var tvungna att klippa sönder det. Plus att jag var så morfinfnissig att jag inte brydde mig om såna petitesser.

En annan sån här talande inblick i folks liv är när man flyttar och glömmer eftersända posten och någon annan plötsligt få ta del av ens kuvert. Jag har just stämplat "Åter avsändaren" på en försvarlig hög personlig post som tillhör förra hyresgästen i mina föräldrars nya lägenhet. En ganska talande hög.


En jackpot i obehagliga brev: tingsrätt, skadedjursbekämpare och inkasso. Hm. Dessutom en tidning från Sverigedemokraterna (som jag slängde i soporna). Men säkert en väldigt trevlig person egentligen som bara haft otur när hon tänkt.

1 kommentar:

  1. Ja du skriver verkligen med humor! Trevligt att läsa! Keep it up!

    SvaraRadera