18 april 2011

Viktigt meddelande om Joel Kinnaman och telefonsvarare

Har börjat kolla på The Killing, alltså den amerikanska versionen av danska Brottet. Joel Kinnaman är lite omotiverat med. Eller ja, inget han gör är omotiverat, att jag får titta på det är motiv nog, men än har han inte tillfört något unikt Kinnamannaaktigt. De låtsas till exempel att han är amerikan, vilket man hör att han inte är och det stör (kommer ni ihåg Jeroen Krabbé i Jagad? Hade sydafrikansk/holländsk brytning helt okommenterat. Jag tappade koncentrationen varenda gång han öppnade munnen). Plus att han ser jävligt slashasig ut, men visst, kör på det.

I övrigt är serien väldigt lik Brottet, samma stämning, samma kameraåkningar t ex. Man har förlagt den till Seattle och det är urtrevligt på alla vis. Jag har dessutom glömt av hur Brottet slutade så det här bådar gott som fan. Och mamman spelas av hon tokhäxan från True Blood. All in all: nöjd och glad och förväntansfull.

Men det är en annan grej jag vill prata om. För just i The Killing gjorde dom en sak som jag börjar bli irriterad på. När nån dör. I CSI, på film eller så. Då finns det alltid en telefonsvarare. Denna telefonsvarare har man till en av två saker:

1) Poliserna lyssnar på den och får ovärderliga ledtrådar om vem som mördat när.
2) Sörjande anhöriga bryter ihop när svarsmeddelandet, inläst av den döde, spelas upp när telefonen ringer och de själva ligger i sorgkoma på sängen i den dödes rum och inte orkar svara.

Och det är väl bra och finemang.

Men hörni. Har ni någonsin haft en telefonsvarare som spelar upp ert eget meddelande högt när nån ringer?

Nä. Tänkte väl det. För så gör de ju inte.

PS: Nu kom jag på vem Joel Kinnaman är lik i The Killing. Bloggen Jag tittar på tv hade kommit på samma sak.

4 kommentarer:

 1. Det stora problemet är: vem i helvete har den typen av telefonsvarare längre? En sån där som blinkar liksom?
  Har i vanlig ordning sett vare sig Brottet eller den amerikanska varianten. Gött att ha något att se fram emot.

  SvaraRadera
 2. Även om den danska är bra så tror jag att du kan skippa den och gå direkt på den amerikanska. Fyra avsnitt (varav två sitter ihop).
  Och ja herregud. Säljs de ens längre?

  SvaraRadera
 3. Här, i Tyskland alltsa, kör de integrerade telefonsvararmeddelandena igang sa att man hör dem innan den som ringer far lämna sitt meddelande... Fast om man vet det är man antagligen jävligt ignorant, eller hur? Om man hör att det ringer, kan man väl liksom svara. Eller?

  SvaraRadera
 4. Nä, man kanske satt och ammade eller torkade nån i rumpan eller hade nåt som stod och kokade över på spisen så att man inte hann fram. Ignorans tror jag inte att det kan vara.

  SvaraRadera