29 oktober 2008

Renovering, dag 1 och 2

I går, exakt när radion sa "Klockan är tolv, här är Ekot", knackade anal-punktlige hantverkar-Pelle på dörren. I släptåg hade han en illuster samling hantverkare:
1. En 1,90 lång ukrainsk rörläggare med underbart vackert kopparrött hår i mohikanfrisyr (totallängd över två meter alltså), glasögon från pre Berlinmurens fall och tribalörhängen i båda öron.
2. En projektledare från valfritt fd-land på Balkan med extrem pondus och bakåtstruken maffia-frisyr. Lite hotfull på ett sexigt vis. Ungefär som Harvey Keitel.
3. En liten doer i vit overall  och munskydd som pilar omkring som en iller här, verkar prata alla språk eller en effektiv blandning av dem i alla fall, som nån slags östeuropeisk hantverkar-esperanto. Han heter möjligen Neno och har på något vis redan lyckats tejpa och pappa in hela huset och bära ut badrummet och toan på gräsmattan. 
Allihop luktar de kaffe och cig och after shave och kånkar runt på enormt stora Hilti-boxar. (30+, jag hoppas att det är verktyg i dem och inte likdelar.)

Det här är en show!!! När de har smitit iväg på lunch (som jag tror betyder att de kommer att stå och kedjeröka och halsa Yoggi ur paketet på yttertrappan en liten stund) ska jag gå upp och fotografera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar