9 november 2010

Bengt! Det är Katla som viskarrrr i ditt öra!

Den här killen ska jag hänga med i dag:
Foto: Stefan Bohlin
Han heter John Meachem och är arkitekten som ritade om Googleplex, en av världens mest hajpade arbetsplatser, där Googles alla genier jobbar. Och bor, i princip, eftersom de är där jämt. Allt är gratis och mjukt och färggrant. Folk är kreativa och får lägga 20 procent av sin arbetstid på egna projekt, äta gratis och spela volleyboll och tvätta kläder på arbetstid.

I går berättade John att när de utförde uppdraget 2004 så hade man en stor diskussion om man skulle bygga dagis på Googleplex. Men det ville Google inte ha. Barn var inte ok då på jobbet på Googleplex, däremot fick folk ta med sig sina hundar.

Fast det har nog förändrats nu, sex år senare. För nu har Googlefolket blivit föräldrar. Och antagligen fått ryggproblem, så det börjar dessutom bli dags att byta ut en del sitt- och liggkuddar.

Nåväl, i dag ska jag i alla fall sitta bredvid och teaterviska övriga seminarier i örat på John Meachem. Knowledge environment, campus flexibility, how to tie the universities closer to the rest of the community. Science parks and the development of the physical study environment. Sånt ska jag prata om tror jag.1 kommentar: