30 januari 2011

Lancashire Heeler-utflykt

I dag åkte vi till Väröbacka och hälsade på hos Tanspot, en Lancashire Heeler-kennel. Vi tog en promenad med Maria, som har tretton Lancashire Heeler-hundar, ganska många hästar och ett och annat får. 

Här är en av hennes vovvar, Wilma tror jag. Rasen är en liten smart frisk och tålig vallhund som gillar barn, tycker om agility och har en hel del miner och ljud för sig. Intressant snarare än golden-söt skulle man kunna säga. 

Och väldigt trogna sina ägare. Här spanar de in minsta lilla rörelse som Maria gör. Sen när hon sa att det var ok sprang de iväg och jagade kaniner på fälten runt gården.

Sen fick vi hälsa på de två valpar hon hade just nu. Åtta och en halv vecka gamla Mi, liver&tan i färgen och vansinnigt söt, men ja, vi vet, det är alla valpar.

Andra valpen hette Mulle och var lite tjock. Det är nog nån sån vi letar efter. En rejäl fast liten hane. Nya valpar är leveransklara i maj, då får vi se om vi hittar nån som vi gillar och som vill bo med oss. Söt va? Nu ska vi läsa valpböcker och fundera.

4 kommentarer:

 1. Åkte hela familjen med? Det finns alltså inte en chans i helvetet att det går att backa från detta med hund? :-)

  Jag och Valentina ska börja lobba svårt mot Martin. Fransk bulldog eller mops står högst på önskelistan nu.

  SvaraRadera
 2. Här backas inte, nu har vi fått ungarna med på tåget:)

  SvaraRadera
 3. Oj vad kul! Jag ramlade in på din blogg här när jag googlade på heeler - jag och min sambo hoppas också på att det ska bli någonting lämpligt i de kommande kullarna på Tanspots :-) Vad är era planer för hundlivet?

  SvaraRadera
 4. Nej men vad roligt Linnea!!! Nu har ju valparna dessutom fötts - ska ni ha en av dem? Vi vill ju ha en hane så en av dom verkar bli vår. Får fina fina uppdateringsbilder varje vecka och är kär. Var i Sverige finns ni?

  SvaraRadera