17 februari 2011

Har på allvar ont i fingertopparna.

Jösses vad jag jobbar i dag. Det är lokalradionyhetssändningstempo, dvs deadline och tider att passa varje timme, och varje sekund räknas och behövs.

För att spara tid vid lunchdags till exempel, gjorde jag smoothie på frusna hallon i stället för jordgubbar, för de behöver inte tinas innan man mixar dem. Och i stället för två prydligt bredda mackor med smör, ost och skinka, kluttade jag ut skinkost mellan två brödhalvor, brydde mig inte ens om att breda ut den utan tryckte och gnuggade bara mackorna mot varandra. Tidsbesparing: 2,5 min. Åt och drack sedan min lunch i trappan upp till skrivbordet. Å så påt igen.

Har inte duschat, sminkat mig eller tagit på linser utan sitter med OnePiece, glasögon och toppluva på och skriver, intervjuar, skriver, lyssnar på inspelade intervjuer och försöker få kalendern att gå ihop. Planerar också att inte sova förrän framåt lördag kväll. I kväll blir det fiskpinnar ... funderar på om man kanske ska rosta dem i brödrost? Är det tidseffektivt?

6 kommentarer:

 1. Fiskpinnar går utmärkt att rosta!

  Behöver du hjälp med nåt så säg till! Jag är väldigt arbetslös i morgon (och om jag skulle råka få mycket någon gång så kan du hjälpa mig)

  SvaraRadera
 2. Gulle, vad snällt av dig! Dessvärre är det små delar av samma jobb så det är svårt att dela upp... men låt oss komma ihåg det där för framtiden:)
  Och det blev fiskpinnar i ugn med chilirostad broccoli, paprika och oliver. Kanske inte drömmixen men tjoff in i ugnen med allt, det var smidigt!

  SvaraRadera
 3. Vad du är påhittig med maten! Chilirostad broccoli, det har jag aldrig gjort!

  Jag förstår..inte så lätt att kasta sig in i saker som beror av varandra..jag tänkte mer om det fanns nåt småpill (faktarutor, bildtexter, rubriker) eller bara omform. av meningar man ibland kör fast i...)
  Du fixar det..blev lite orolig bara när jag läste att du räknar sekunder!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Haha, försöker bara imponera på värsta matfamiljen:)

  SvaraRadera
 5. Jupp, det är slitigt men jag offrar mig för välfärden och Sverige.

  SvaraRadera